BLOG

Paginare plantele și viața_Grădina nr. 1, 2021

 

Suntem bucuroși și încântați că începem să comunicăm cu tine și în acest mod! Sperăm să îți placă ce ți-am pregătit și promitem să revenim cu subiecte interesante din lumea vegetală.

                                                                                     CADOURI VEGETALE DE CRĂCIUN

Produsele pot fi comandate aici: https://azay-design.ro/categorie-produs/cadouri/. Pentru oferte personalizate, ne poti contacta telefonic: 0749.279.591 sau pe e-mail: office@azay-design.ro.

    PLANTE CADOU

Magazinul online este în pregătire, de aceea cuprinde momentan o gamă redusă de plante și produse. Dacă nu găsești ceea ce te interesează, te rugăm să ne contactezi și vom identifica împreună cea mai bună soluție: office@azay-design.ro sau 0749.279.591.

         NATURA ÎN INTERIOR

                            DECOR CU PLANTE În contextul acestui an atipic, am început să petrecem mai mult timp în spațiile interioare. Ar fi recomandabil să nu uităm că pentru a echilibra spațiul în care trăim – acasă sau la birou – prezența plantelor în viața noastră devine vitală. Pe lângă oxigenul pe care ni-l oferă, o gamă bine armonizată de plante de interior, cu forme și în nuanțe complementare, creează un sentiment de calm și siguranță.

Plantele ne însoțesc în viața noastră de zi cu zi, fiind mai mult decât obiecte decorative. Oamenii încep să se gândească la o lume împărtășită și cu alte forme de viață, iar plantele, în diversitatea și frumusețea lor, oferă promisiunea regenerării și a speranței.

Plantele pot face parte în mod armonios din viața căminului tău. Astfel, Ficusul lyrata, la recomandarea designerilor de interior, poate completa decorul unui living,  Medinila magnifica, o plantă prețioasă care necesită o atenție specială, va fi punctul de atracție al colecției tale, iar Pilea peperomioides va arăta minunat pe noptiera ta, alături de cărțile preferate.  

PLANTELE ȘI MUZICA – ARTĂ ÎNFLORITOARE

Ce legătură există între plante și muzică? Studiile realizate de cercetători au arătat faptul că plantele se dezvoltă mai armonios în prezența muzicii clasice și a jazz-ului, vioara fiind considerată unul dintre instrumentele lor favorite. Din cartea „The Secret Life of Plants”, publicată în 1973, aflam că există „legături fizice, emoționale și spirituale între plante și om”, deci să nu uităm că muzica preferată ne relaxează și că sunt șanse ca plantele noastre să răspundă la vibrațiile muzicale și să creeze o atmosferă liniștită și echilibrată.  
Poate ai văzut deja fotografiile de la Opera din Barcelona, dar în cazul în care nu au ajuns la tine, îți împărtășim una dintre imaginile extraordinare în care patru muzicieni cântă în fața unei audiențe formată din 2292 de plante. Câtă frumusețe!

Sursă: https://www.departures.com/art-culture/barcelona-liceu-opera-performs-to-plants